Gay Retraite

2024 INTERNATIONALE GAY RETRAITE
Vreugdevolle verkenning, ontspanning, plezier en intimiteit met HBTQ-mannen. Gecreëerd door GaySpiritFriends & Spirit Journeys.

Wanneer: Zaterdag 5 oktober - donderdag 10 oktober 2024.
Inchecken: Zaterdag 5 oktober, 14.00u
Afscheid: Donderdag 10 oktober, 12.00u
Waar: Charneux, België
Prijs: € 1095,-
Met Vroeg-Boek-Korting: € 1045,- (€ 50,- korting t/m eind Maart of tot uitverkocht!)


IN HET KORT: WAAR GAAT ONZE WEEK OVER?
De Internationale Gay Retraite is opgebouwd rond vier thema's:
- Het Verkennen van de lessen uit je verleden en het zien van obstakels;
- Het Vieren van je eigen unieke talenten en kwaliteiten;
- Het Zoeken en formuleren van een nieuwe visie en intenties;
- Het Integreren en implementeren van je nieuwe inzichten in jouw leven zodra je weer naar huis gaat.


WAAROM DEELNEMEN AAN EEN RETRAITE?
De magie van een retraite!
Hoe gelukkig we ook zijn in het leven, een retraite biedt ons de mogelijkheid om even weg te zijn uit de dagelijkse drukte van ons leven en afstand te nemen van alles wat we denken te weten.
Het biedt de mogelijkheid om onszelf, anderen en de wereld op een nieuwe krachtige manier te ervaren. We creëren een veilige ruimte om opnieuw te ervaren wat echt belangrijk voor ons is, ons potentieel te zien en nieuwe intenties te formuleren. Met nieuwe intenties kunnen we een nieuwe realiteit ervaren in ons dagelijks leven.

WAAROM EEN RETREAT voor HBTQ-mannen?
Omdat we onszelf ervaren als homo, biseksueel, transgender of queer mannen, delen we bepaalde thema's die belangrijk zijn in ons leven. Deze thema's kunnen heel anders zijn dan die waar hetero mannen mee te maken krijgen. Het delen van onze verhalen met anderen die dezelfde thema's, hoop, dromen en uitdagingen hebben kan een krachtige ervaring oproepen van veiligheid, saamhorigheid en helderheid over onszelf. Het kans ons leven ondersteunen en richting geven.

Een retraite voor HBTQ-mannen is ook een prachtige gelegenheid om homo's, biseksuelen, transgenders en queer mannen in een heel andere setting te ontmoeten. Hoewel we meer mogelijkheden hebben om contact te leggen via sociale media en datingsites dan ooit tevoren in de geschiedenis, is de kwaliteit van onze connecties drastisch afgenomen. Voor diepere, meer betekenisvolle connecties hebben we een echte sociale setting nodig. Tijdens de retraite hebben we de mogelijkheid om met elkaar te verbinden met onze geest en ons hart. Een retraite biedt een veilige, leuke en vaak magische setting. We zullen een ondersteunende, liefdevolle gemeenschap creëren om de kwaliteiten die ieder van ons meebrengt in dit leven te begrijpen en opnieuw op te eisen. Wie je ook bent, dit is een plek waar je jezelf kunt zijn, zoals je wilt zijn!


HET PROGRAMMA

We bieden een gevarieerd workshop programma met een multidisciplinaire aanpak.
Enkele van de workshops die je zult ervaren tijdens de week worden hieronder beschreven. 

21st CENTURY
CONSCIOUS CONNECTED BREATHING

Bewust Verbonden Ademen

Onze adem is een krachtig instrument voor gezondheid, genezing en transformatie.
Tijdens de retraite zal Hunter je kennis laten maken met '21st-Century Conscious Connected Breathing'. Hij zal je een verbazingwekkend inzicht geven in je eigen ademhalingspatronen, oefeningen om je adem vrij te maken en praktische vaardigheden die je de rest van je leven elke dag kunt gebruiken.
Puttend uit de nieuwste ontdekkingen van interpersoonlijke neurobiologie, polyvagale theorie, sportfysiologie, en bewezen spirituele praktijken van over de hele wereld, kunnen de aangeboden bewuste ademhalingsoefeningen je adem bevrijden en je leven aangenamer maken.
Met krachtige bewuste ademhaling, kun je:
- Makkelijker ademen, opladen, ontspannen, beter slapen, en je meer op je gemak voelen in je lichaam.
- De symptomen van angst, depressie, vermoeidheid, en de kleine trauma's die het leven brengt verlichten.
- Bewustwording, zelfliefde, authentieke kracht en spirituele verbinding cultiveren.

NATIVE AMERICAN
ZWEETHUT TRADITIE
Een prachtige originele traditie

Hunter zal je introduceren in de 'Native American Sweat-lodge traditie'.
Hij is opgeleid, ingewijd en heeft toestemming gekregen van zijn 'Two-Spirit Native Elders' om water te gieten (te faciliteren) voor deze ceremonie en deze leringen te delen.
Hij biedt al meer dan twintig jaar diepgaande en veilige zweethut ceremonies aan.
Zweethutten waren of zijn nog steeds een traditie in vele culturen over de hele wereld, ook hier in Europa.
Het is, onder andere, een zeer krachtig ritueel om lichaam en geest te zuiveren, je te verbinden met je eigen waarheid, en nieuwe mogelijkheden in je leven te onthullen.
Het heeft de kracht om je te transformeren op een manier die je je niet kunt voorstellen.
Hunter begeleidt je door het proces op een zeer zachte, liefdevolle en deskundige manier, met het grootste respect voor ieders persoonlijke grenzen.


POSITIEVE PSYCHOLOGIE
De wetenschap van geluk, welzijn en optimaal leven.
We implementeren nieuwe wetenschappelijke instrumenten voor het cultiveren van geluk, welzijn,  optimaal potentieel en het vermogen om stress en problemen effectiever en gezonder het hoofd te bieden.


OVER DE ACCOMMODATIE
De boerenhoeve, daterend uit ± 1650, heeft oorspronkelijk dienst gedaan als stroopstokerij. Na een grondige restauratie heeft het pand echter niets aan nostalgie ingeboet. Elke ruimte ademt de sfeer van nostalgie en kent tal van verrassingen. De landelijk ingerichte vakantiewoning heeft een royale inhoud en een speelse indeling verdeeld over diverse niveaus en vertrekken. We kunnen gebruikmaken van vele moderne gemakken in een nostalgische setting. Er is een zeer mooie workshopruimte met houten vloer waarin we dagelijks zullen vertoeven. De accommodatie beschikt over een groot terras en tuin aan de achterzijde, met een prachtig uitzicht over de weilanden. Ook hier zullen we met veel plezier gebruik van maken tijdens ons verblijf.


ALLE PRAKTISCHE INFORMATIE OP EEN RIJ

WEL EN NIET INBEGREPEN IN DE WEEK

INBEGREPEN IN DE WEEK
- We logeren in een prachtig gerenoveerde 17e eeuwse boerderij, met 21e eeuws comfort;
- Heerlijke ontbijten, lunches en diners;
- Suggesties en hulp bij het regelen van de reis;
- Inspirerende leuke workshops en levendige discussies;
- Heerlijke wandelroutes door de glooiende heuvels van het Belgische en Nederlandse platteland;
- Elke middag vrije tijd en speelse, diepgaande ervaringen met HBTQ-mannen van over de hele wereld;
- Stoomsauna en gebruik van gemeenschappelijke ruimtes (met o.a. pooltafel, sjoelbak, tafeltennis).

NIET INBEGREPEN IN DE WEEK
- Reis- en transferkosten;
- Verzekeringen:
Wij raden iedereen aan een reis-, annulerings- en aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.
- Beddengoed en handdoeken zijn niet bij de prijs inbegrepen. Je kunt deze tegen een kleine meerprijs selecteren in de webshop tijdens het inschrijven.
- Kosten voor drank en eten buitenshuis.

OOK INBEGREPEN IN DE WEEK
- Prachtige rituelen en ceremonies zoals een Voorouder Ritueel en Traditionele Trance Dans;
- Mindful en compassievol aanraken, beweging, grenzen stellen en gemeenschapsoefeningen;
- Leuke energizers, meditatie, psychodrama, en schrijfoefeningen;
- Heerlijke en voedzame maaltijden;
- Ontspanning, knuffelen, muziek, dansen, lachen en meer dan genoeg speelsheid;

Het volledige programma en meer details zullen worden uitgedeeld op de eerste dag van de retraite.

TAAL

TAAL
Alle workshops worden in het Engels gegeven. We kunnen het vertalen naar het Nederlands of Duits. Tijdens oefeningen en pauzes, of als je vragen hebt, ben je vrij om je in je moedertaal uit te drukken. Af en toe kunnen we vertalingen in andere talen aanbieden, maar alleen als er deelnemers zijn die met die vertalingen kunnen helpen.

SLAAPARRANGEMENTEN

SLAAPARRANGEMENTEN
Er zijn GEEN eenpersoonskamers beschikbaar. Alle kamers zijn geschikt voor 2, 3 of 4 personen. Je krijgt willekeurig een kamer toegewezen.

SNURKERS EN LICHTE SLAPERS

SNURKERS EN LICHTE SLAPERS
Houd er rekening mee dat je in een groepsaccommodatie verblijft!
Hoewel het een prachtig huis is, hebben we beperkte ruimte om mensen naar andere slaapruimtes te verplaatsen. Als je weet dat je een aanzienlijk snurkprobleem hebt, raden we je aan mogelijke oplossingen te zoeken voordat je je inschrijft. In de geest van het bevorderen van een harmonieuze omgeving voor iedereen, moeten we luide snurkers naar een aparte slaapruimte verhuizen. Onze ervaring is dat de meeste lichte slapers goed slapen tijdens onze evenementen, maar wees je ervan bewust dat je niet alleen bent in de slaapkamers. We zullen lichte slapers waar mogelijk bij elkaar plaatsen.

DE ACCOMMODATIE, mogelijkheden en beperkingen

DE ACCOMMODATIE, mogelijkheden en beperkingen
We verblijven in een prachtige oude gerenoveerde stenen boerderij met een grote capaciteit en een interessante indeling van kamers en verdiepingen. Houd er rekening mee dat er een aantal treden en trappen kunnen zijn die een uitdaging kunnen vormen voor sommige personen. Als je een ernstige handicap hebt, neem dan eerst contact met ons op om de mogelijkheden en beperkingen te bespreken. Dit is een residentiële retraite: alle deelnemers verblijven in het huis (in plaats van hotels, campers of lokale accommodaties).

MAALTIJDEN

MAALTIJDEN
We volgen geen specifieke voedingsfilosofie, maar we doen ons best om voldoende gezond en lekker eten aan te bieden, waaronder een mix van smakelijke Bourgondische streekgerechten bereid door onze professionele kok. Als je dieetbeperkingen hebt, of als je vegetariër of veganist bent, zullen we ons best doen om je tegemoet te komen. Er zal een mogelijkheid zijn om dit later te vermelden in een vragenlijst die we je zullen toesturen nadat je je hebt ingeschreven voor het evenement.

HOE KOM JE BIJ DE ACCOMMODATIE

HOE KOM JE BIJ DE ACCOMMODATIE
Je kunt de locatie bereiken met de auto (details volgen later).
Het dichtstbijzijnde treinstation is Luik-Guillemins. Wij zullen ophaaldiensten regelen op dit treinstation en helpen bij het organiseren van carpools.

VRIJE TIJD

VRIJE TIJD
Naast de aangeboden workshops is er ook genoeg vrije tijd om de andere mannen te leren kennen, tijd voor jezelf te nemen en alle hoeken van het prachtige huis te verkennen, of een mooie wandeling in de omgeving te maken. Er is ook een 6-persoons sauna waar je kunt ontspannen en een recreatieruimte waar je spelletjes kunt spelen (waaronder een pooltafel, sjoelbak en tafeltennis). Vlakbij is een oud klooster met een winkel waar je verschillende regionale producten kunt kopen.